sauna

Dobrobiti sauna

Sauna više ne služi samo uživanju i opuštanju. Naime, liječnici sve više ističu pozitivan utjecaj saune na zdravlje djece i odraslih. Iako nije svemoćan lijek, sauna može organizam pripremiti na borbu s raznim bolestima. Stručnjaci navode kako se sluznice u dišnim putevima boravkom u sauni jačaju i postaju elastičnije. Saznajte koje su još dobrobiti sauna za Vaše zdravlje!

Posted: Siječanj 8, 2016 By: Comment: 0
vježbe web

Kako tjelovježba utječe na raspoloženje?

Koliko puta ste čuli priču kada je netko bio neraspoložen, otišao je na neki trening i – nakon toga mu se raspoloženje drastično popravilo? “Nije mi se danas dalo dolaziti na trening, ali sam se prisilila znajući da ću nakon treninga biti umorna i – sretna!”, svakodnevno čujemo u teretani. Što točno trening učini čovjeku da se nakon njega osjeća sretno?

Posted: Siječanj 8, 2016 By: Comment: 0
man swimming in pool

Prednosti plivanja

Plivanje je, sasvim sigurno, jedan od najzdravijih sportova. Plivanje utječe na izgled (poboljšava liniju), zdravlje (poboljšava kondiciju) i na psihu, jer većina nas veoma uživa u vodi (svi smo mi prvih devet mjeseci proveli plivajući). Ukoliko imate koji kilogram viška, zdravije je rješiti ga se plivanjem nego dijetom, uz to, plivanje je lakše i nosi manju mogućnost od ozljeda.

Posted: Prosinac 22, 2015 By: Comment: 0