freckles web

Zašto nastaju pjege? Pjege nastaju zbog nakupljanja pigmenta melanina u površinskom sloju kože. Melanin je smeđi pigment odgovoran za boju kože. Sunčane pjege najčešće se javljaju kod osoba svijetle i crvene kose i puti koja teško tamni, već nakon kraćeg izlaganja suncu. Staračke pjege se najčešće javljaju kod osoba starijih od 40 godina, na dijelovima kože najviše izloženih suncu: licu, rukama, čelu i ramenima. Pojava staračkih pjega je i posljedica ponavljanog i dugotrajnog izlaganja suncu tijekom života.

Nekima su njihove pjegice slatke i ne bi ih željeli ukloniti, no za sve kojima smetaju, preporučamo ove tretmane koji će ih ukloniti. Ljudima koji su skloni pjegicama, savjetujemo da prije izlaska iz kuće nanesu hidratantu kremu sa zaštitnim faktorom za svoj tip kože, bez obzira na godišnje doba.

pjegice liceweb

Glikolna kiselina

Glikolna kiselina dobivena iz šećerne trske prirodno eksfolira gornji površinski sloj kože dok salicilna kiselina potiče zdravu izmjenu stanica te stvaranje novog kolagena. Eksfolijacijom površinskog sloja kože, uklanjaju se pjegice i otkriva se čišća i ljepša koža. Glikolna kiselina se preporuča raditi jednom tjedno, u kombinaciji s tretmanom vitaminom C kako bi se posvjetlila koža i ujednačio ten.

pjegice1 liceweb

Tretman s vitaminom C

Murad patentirani tretman sa 40%-im čistim vitaminom C prodire duboko u kožu, gradi kolagen, ujednačuje ten, posvjetljuje pigmentacije te smanjuje bore. Ovaj tretman u kombinaciji s Murad glikolnom kiselinom daje odlične rezultate u uklanjanju pigmentacija zbog askorbinske kiseline iz limuna koja posvjetljuje, ujednačuje ten i uklanja nepravilnosti kože.

pjeg rukeweb

Elektrokoagulacija ili IPL laser

Pomoću elektrokoagulacije liječnica uklanja starosne pjege lica i ruku te pigmentacije visokofrekventnom strujom u nivou radiovalova. Metoda je iznimno precizna, uklanja samo željenu tvorbu i ne zahvaća okolno tkivo. Za određene pigmentacije lijelčnica se odlučuje na metodu s IPL laserom koji pomoću intenzivne pulsirajuće svjetlosti uklanja pigmentacije.

Mezoterapija sa C-vitaminom

Mezoterapija služi za za  korigiranje i tretiranje bora, dermalnih udubljenja i ožiljaka.

Potiče obnovu i restrukturiranje slojeva kože, smanjujući znakove starenja.

Vitamin C mesohyal je sterilna , prozirna otopina 2,5 % hijaluronske kiseline i C vitamina za upotrebu kao dermalni filer za mezoterapiju u svrhu pomlađivanja i revitalizacije kože. Indicirana je za  korigiranje i tretiranje bora i starenja kože.

C vitamin je antioksidans koji pomaže izgradnju kolagena, posvjetljuje pigmentacije i ujednačava ten. Hijaluronska kiselina ima snažan hidratacijski efekt te smanjuje sitne bore. Područja koja se tretiraju:  lice, vrat, dekolte, gornji dio šake,  područje oko pupka, unutarnja strana bedra.

Preporuča se:

  • 5 tretmana
  • svakih 2-4 tjedna
  • ponavlja se jednom godišnje

 

Nakon tretmana treba izbjegavati dodirivanje i masiranje  12 sati te izlaganje suncu .

Ne preporuča se stavljati u dijelove već tretirane sa silikonom.

Neauvia_19_1521
agespot web

Smetaju vas pjegice? Kupi Murad Age Spot Pigment Lightening Gel