Karboksiterapija je sigurna liječnička metoda koja se zadnjih deset godina koristi u estetskokorektivne svrhe, iako se jednako i dalje koristi za medicinske svrhe. Metoda se provodi injiciranjem bezbojnog plina, ugljičnog dioksida koji se u vrlo malim količinama aplicira u točno određene slojeve kože, ovisno o problemu koji je potrebno tretirati: podbradak, strije i podočnjaci.

carboxy podbradak web

Karboksiterapija je sigurna liječnička metoda injiciranja malih količina sterilnog  plina ugljen-dioksida u kožu. Povećan dovod kisika, ubrzanje metabolizma, jačanje cirkulacije potiču razgradnju masnih stanica i proizvodnju novog kolagena što dovodi do smanjivanja podbratka. Za uklanjanje podbratka s karboksiterpijom se rade i tretmani kriolipolizom i radiofrekvencijom.

carboxy strije web

Strije su ožiljci nastali zbog pucanja vlakana kolagena u najdubljem sloju kože – dermi , a najčešće nastaju zbog rastezanja kože tijekom naglog debljanja. Injiciranjem malih količina plina karboksiterapijom ispod površine kože dolazi do ubrzanja metabolizma i jačanje čime se smanjuju strije i celulit, koža se zateže te se popravlja njena kvaliteta i izgled.

carboxy web

Karboksiterapijom smanjuju se i podočnjaci, upravo zbog povećanog dovoda kisika i jačanje cirkulacije koji potiču razgradnju masnih stanica. Također je idealan tretman i za posvjetljivanje podočnjaka koji posvjetljuju zbog kisika i ubrzane mikrocirkulacije koji potiče na stvaranje novog kolagena.

Razmak između tretmana je od 7 do 30 dana ovisno o primjeni i stanju za koje se koristi metoda.

_MG_5155 - Copy

Karboksiterapija je sigurna liječnička metoda koja se zadnjih deset godina koristi u estetskokorektivne svrhe, iako se jednako i dalje koristi za medicinske svrhe. Metoda se provodi injiciranjem bezbojnog plina, ugljičnog dioksida koji se u vrlo malim količinama aplicira u točno određene slojeve kože, ovisno o problemu koji je potrebno tretirati. Reakcija na unešeni ugljični dioksid je pojačana cirkulacija u tretiranoj regiji i snažnije opskrbljivanje kisikom i hranjivim tvarima. Karboksiterpija olakšava prodiranje crvenih krvnih zrnaca kroz najsitnije kapilare i tako povećava dovod kisika. Povećan dovod kisika, ubrzanje metabolizma, jačanje cirkulacije, utjecaj na živčani sustav simpatikus, neki su od faktora koji potiču smanjivanje strija. Karboksiterapija povećava razvoj novog kolagena čime smanjuje podočnjake, strije, ožiljke, pomlađuje i zateže kožu te popravlja njenu kvalitetu i izgled.